Egy korábbi írásunkban már bemutattunk néhány, a Lascod által gyártott, nálunk is elérhető alginátot. Jelen cikkünkben bemutatunk egy új generációs, az alginátok "királynőjének" is nevezett terméket, a Millenium alginátot.

A Millenium a fogászati alginátok új generációjának első tagja. Irreverzibilis hidrokolloid terméknek minősül. Míg a nemzetközi szabványoknak megfelelően az alginát termékek pontosságának el kell érnie legalább az 50 micron-t, addig a Millenium pontossági szintje 15 micron. Ezért ez a termék a legmegfelelőbb, ha a részletprodukció kiemelten fontos a minőségi protézis elkészítése során.

Millenium alginát

Kromatikus fázisindikátor nélküli fogászati alginát. A osztályú, 1-es típusú. Könnyen keverhető, tixotróp és extra gyors kötési idővel rendelkezik (30 mp). A Lascod által gyártott összes többi fogászati algináthoz hasonlóan ez a termék is 168 órán át méretstabil marad. Pormentes, 5 év lejárati idővel rendelkezik. Kellemes eper aromájának köszönhetően növeli a páciens komfortérzetét.

A következő lenyomatvételekre használható:

  • Kivehető protézis
  • Kivehető és rögzített fogpótlás antagonista
  • Ideiglenes protézis
  • Előzetes modellek
  • Szituációs lenyomatok

A lenyomatok speciális oldatokba merítéssel fertőtleníthetők, változásmentesen, gondosan követve a gyártó használati utasításait.

Zárt műanyag zacskóban, Safe-Lock Bags-ban tárolva 168 órán keresztül méretstabilak maradnak a lenyomatok. Szabad levegőn vagy vízbe mártva nem hagyható a lenyomat.

Webáruházunkban a termék csomagban is megvásárolható. 3 db Millenium alginát vásárlása esetén 1 db Millenium alginátot és 1 db alginátos zacskóhoz használható csipeszt adunk ajándékba!

A Lascod további, nálunk is elérhető alginátjait és további termékeit megtekintheti kínálatunkban.