Fogászati kisgépeket bemutató sorozatunk következő része a PT-A, ami egy fogászati deputátor és profilaxiás homokfúvó egyben. A levegős polírozás az a folyamat, amikor a profilaxiás homokfúvóból por és víz keverékét juttatják a fog felszínére annak érdekében, hogy onnan a plakkot, elszíneződést alaposan eltávolítsák és egyben polírozzák a fog felszínét is. A hatékony és kényelmes kezelés még tartósabb eredményt biztosít a páciensek számára.

A porok keménysége sokkal alacsonyabb, mint a fog zománcé, így az eljárás jobban védi a fogakat, nem sérti fel a zománcot (összehasonlítva a hagyományos ultraszónikus depurálás "túlkapásával) és a páciensek számára is tartósabb kezelést biztosít.

Az eszköz képes a plakk alapos eltávolítására. a levegős polírozás szignifikáns depurálási hatást tud elérni az okkluzális felületen, az egymás melletti felületeken, orthodonciás breketteknél és más, nehezen tisztítható helyeken.

Ultrahangos vagy hagyományos depurálást követően a páciensek durvának és egyenletlennek érezhetik a foguk felszínét. Ellenben a levegős polírozás fő funkciója a fog felszínének polírozása. A polírozást követően a fog felszíne simább, és a plakk, valamint a pigmentek sokkal kevésbé tapadnak meg rajta.

Az eszköz átlátszó, rendkívül érzékeny és vízálló érintőképernyős vezérlőpanellel rendelkezik. A fóliatakaró, a kesztyű vagy a vízcsepp nem befolyásolja az érintési vezérlőburkolatot.

Két korróziógátló anyagból készült vizes palackkal is felszerelt a kisgép. EzeknNem tartalmazhatnak speciális vegyszereket, például klórhexidint, hidrogén-peroxidot és nátrium-hipokloritot. Külső vízellátás is megoldható.

Kis kaliberű fúvókával rendelkezik, ami sokkal koncentráltabb levegőpolírozást és hatékonyabb lepedékeltávolítást eredményez. Blokkolásgátló rendszer csökkenti a fúvóka eldugulásának veszélyét. Biztonságos supra- és subgingivális depurálás.

A Woodpecker további, nálunk is megvásárolható fogászati kisgépeit megtekintheti kínálatunkban.