Az 1972-ben alapított SDI rövid idő alatt világelsővé vált a speciális fogászati ​​anyagok terén. Termékei, többek között fogászati ragasztócementek, fogászati ragasztóanyagok, fogászati tömőanyagok és üvegionomer, ma a világ több mint 100 országában megtalálhatók. Cikkünkben most bemutatjuk a Riva üvegionomer ragasztócementet.

A Riva Luting kiemelkedően magas fluoridleadó, üvegionomer ragasztócement. Rendkívül alacsony oldékonyságú, megnövelt élettartamú és esztétikájú anyag. Erősen kötődik a fog szövetéhez és a fémekhez, idealizált folyékonysága miatt a beragasztások esetén nagyon vékony filmréteget képez. Magas fluorid leadás és rövidebb kötési idő jellemzi, Bpa és hema mentes. A készlet tartalma: 35 g por, 24,3 ml folyadék.

A Riva Luting Plus gyantával megerősített, önkeményedő, üvegionomer ragasztócement, amelyet fém, PFM és műgyanta koronák, hidak, inlay-k és onlay-k, valamint kerámia inlay-k és koronák végső cementálására terveztek. Az anyag kémiailag kötődik a dentinhez, a zománchoz és minden típusú maganyaghoz. Alacsony zsugorodás, magas rugalmasság, alacsony oldékonyság, valamint megnövelt élettartam és esztétika jellemzi.  Nagy hajlítószilárdsággal rendelkezik, amely csökkenti a törés esélyét. Kiemelkedő nyomó- és szakítószilárdsággal bír. Bpa mentes. A készlet tartalma: 25 g por, 8,95 ml folyadék.

A Riva LC (Light Cure) fényrekötő, magas viszkozitású, műgyantával megerősített üvegionomer tömőanyag. Létrehozása folyamán ötvözték az üvegionomerek aktív fluorid átadását és a dentinhez való megbízható kémiai kötődését a kompozitok kiváló esztétikájával. Rendkívül jó konzisztenciája miatt egyaránt használható tömések és alábélelések készítésére. A megkevert anyag nem tapad a műszerekhez, ezért applikációja egyszerű, polírozhatósága kiemelkedő.

Az anyagot kiemelkedő széli záródás jellemzi. Alacsony polimerizációs zsugorodása miatt nem alakulnak ki mikrorepedések vagy utóérzékenység. Ionglass technológia révén használata során magasabb fluoridleadás érhető el, ami segíti a fogak remineralizációját. Az egyedi esztétikai tulajdonságok és a jó biokompatibilitás miatt a fogorvosi rendelők kedvelt anyagai közé tartozik. A készlet tartalma: 15 g por, 7,2 ml folyadék.

A Riva SC (Self Cure) egy önkötő, fogat remineralizáló üvegionomer tömő- és csonkfelépítő anyag. Ideális helyreállító anyag, mert megakadályozza a bioaktív fogszuvasodás bekövetkezését. Jelenleg a piacon kapható egyik legmegbízhatóbb anyag a sérült dentin felszínek ellátására.

Nem tartalmaz gyanta komponenseket így a kötés során nem alakul ki zsugorodás, ami mikro repedésekhez vagy fogérzékenység kialakulásához vezethet. Ionglass technológiája révén magasabb fluoridleadás érhető el, ami segíti a fogak remineralizációját. A kiváló végkeménységnek köszönhetően az elkészült restaurációk magas nyomószilárdsággal rendelkeznek, így hosszútávon ellenállnak a rágóerőknek. Egyedi konzisztenciája miatt az anyag applikációja egyszerű, magas esztétikája széleskörű felhasználást garantál a fogorvosok számára.

Az SDI további, nálunk is elérhető termékeit tekintse meg webáruházunkban.