A Sendoline üzleti koncepciója a fogászati ​​termékek fejlesztése, gyártása és forgalmazása az endodoncia területén. Alaptermékeik a gyökérkezelési műszerek, amelyek világszerte eljutnak a fogorvosokhoz. Cikkünkben bemutatunk néhány nálunk is megvásárolható terméket.

A Lentulo a gyökértömő anyag bevitelére szolgáló, rozsdamentes acélból készült műszer, amely rugós és nem rugós változatban is kapható. Gépi hajtású, kúp alakú, amely ideális a tömőanyag bevitelére. Az eszközt meg kell tölteni a tömőanyag pasztával és lassan forgó mozdulattal kihúzni a csatornából. A speciális ötvözetnek köszönhetően a töréskockázat minimális. A rugós változat szárvégződésének köszönhetően biztonsággal alkalmazható a hátsó régiók ellátása esetén is.

A H-file (HEDSTROEM file) egy kiváló vágóteljesítményű, magas törésszilárdságú, svéd gyártmányú endodonciás műszer. Nagyon jó vágási képességgel rendelkezik és az egyedi, spirális kialakítású hornyok mélysége és hossza egyenletesen nő a csúcstól a fogantyúig, fokozva a hatékonyságot. Fel-le reszelő mozgással kell használni. A hengeres kialakításnak köszönhetően az egyik legrugalmasabb ma elérhető H-file. Markolata a speciális kialakításnak köszönhetően csúszásmentes. 180 °C-ig sterilizálható.

A K-file egy rugalmas, négy vágóéllel rendelkező, spirális kialakítású kézieszköz. Jó vágási képességével és szoros spiráljával biztonságos előkészítést biztosít. Csavaró/reszelő mozdulatokkal kell használni. Rozsdamentes acélból készül, 6 db-os kiszerelésben kapható.

Az S-File-nak a kettős élű S keresztmetszet biztosít kiváló vágási képességet. Vékony hengeres maggal és nem vágó heggyel tervezték. Ez a kialakítás növeli a rugalmasságot és a biztonságot. Két különböző technikával használható: negyedfordulattal vagy szokásos reszeléssel. Rozsdamentes acélból készült.

A K-reamer rozsdamentes acélból készült endodonciás kézieszköz-család. A K-filehoz képest nyitott spirális kialakítású, három vágóéllel rendelkezik. Az egyedi, változó keresztmetszetű tűk biztonságos és hatékony csatornatágítást eredményeznek, az eszközök mechanikus sérülése nélkül. A tűkre adaptált szilikon stopperek a pontos hosszúságban történő megmunkálásban segítik a felhasználókat. Kiváló törmelékszállítással rendelkezik. Csavaros mozdulatokkal használható.

A Sendoline további, nálunk is elérhető termékeit megtekintheti kínálatunkban.