A gyökérkezelés során fontos folyamat a gyökércsatorna preparálása. Több gyártó is forgalmazza a nálunk is elérhető gyökércsatorna-tágító készítményeket, amelyek közül most bemutatunk néhányat.

Az i-EDTA Solution egy sav alapú gyökércsatorna preparáló oldat, amely segíti a gyökércsatornák falának tisztítását, puhítását és szélesítését. Tartalma: hígító 80-85%, dinátrium EDTA 17%, pufferanyag < 1%, emulgeálószer < 1%. Kizárólag professzionális fogászati használatra készült.

A luer-lock típusú fecskendőnek köszönhetően alkalmazása biztonságos. A fecskendő közvetlenül az üvegen lévő csatlakozóhoz illeszkedik, ezért nincs szükség további adapterre. Alkalmazás közben nem kell megfordítani a palackot, mert a belsejében lévő cső által könnyen beviheti a folyadékot a fecskendőbe.

Az oldat vízbázisú, így nehézség nélkül eljut az csúcsi részhez és könnyen eltávolítható. Segít a csatorna szélesítésében, megnyitja az elmeszesedett csatornákat. Segít megtisztítani, felpuhítani és kiszélesíteni a gyökércsatorna dentinfalait. 50ml és 250ml kiszerelésben kapható.

Az Endo-Solution egy EDTA tartalmú gyökércsatorna-tágító folyadék mechanikus gyökércsatorna preparáláshoz. Összetétele: 17% EDTA (Ethylenediamin-Tetracetic Acid), ioncserélt víz, segédanyagok.

A készítmény gyökércsatorna mechanikai tágítása során alkalmazható. Az oldatban lévő EDTA reakcióba lép a fog kemény szöveteinek ásványi alkotóelemeivel, és a kalcium megkötése révén felpuhítja a gyökércsatorna belső falát, ezzel megkönnyíti és meggyorsítja a mechanikai tágítást. Felületaktív anyagokat tartalmaz, ami megkönnyíti behatolását a gyökérfalba. Ezzel segíti a gyökércsatorna tágítását és kitisztítását, eltávolítja a smear réteget, megnyitja a gyökércsatorna nyílását.

Az Endo-Prep Cream egy 15% EDTA és 10% carbamid-peroxid tartalommal rendelkező gyökércsatorna-tágító krém. A készítményt a gyökércsatorna kémiai-mechanikai tisztítására tervezték. Síkosított tulajdonsága (krém állagú) révén megkönnyíti a gyökértágítók alkalmazását, minimálisra csökkenti a beletörés esélyét. A készítményben lévő EDTA reakcióba lép a fog kemény szöveteinek ásványi alkotóelemeivel, és jórészt a kálcium megkötése révén felpuhítja a gyökércsatorna belső falát. Segíti a kalciumsók és a smear réteg eltávolítását az elmeszesedett gyökércsatornákból, így a gyökércsatornák gyorsabban megtisztíthatók és formálhatók. Tisztító és fogfehérítő hatású.

A gyökércsatorna kezeléséhez szükséges termékek nagy választékát megnézheti kínálatunkban.