Korábbi cikkeinkben bemutattuk már a Woodpecker O-Star polimerizációs lámpáját, valamint a H1 és H2 intraorális röntgen szenzorjait. Jelen cikkünkben most két új fogászati kisgépet, A Woodpex III és V apexlokátort mutatunk be.

A Woodpex III apexlokátor a gyökércsatorna hosszúságának mérésére szolgáló digitális eszköz. Használatával drasztikusan növelhető a sikeres gyökérkezelések száma.

Ez a módszer sokkal pontosabb, mint a röntgennel történő meghatározás, továbbá a digitális meghatározásnak nincsen semmilyen egészségre káros hatása. A mérések pontosságát a többsávos frekvencia hálózat és impedancián alapuló mérési technológia, valamint automata kalibrálás biztosítja.

A termék 4,5"-os LCD színes kijelzővel rendelkezik, ami a rálátás könnyítése érdekében dönthető is. Beépített, tölthető akkumulátorral és hálózati töltővel is rendelkezik, valamint autoklávozható kiegészítőkkel a keresztfertőzések elkerülése érdekében. Hangjelzés segíti a mérés pontosságát: 2 mm-el az apex előtt figyelmeztető jelzést ad.

A Woodpex V. apexlokátor a Woodpecker legújabb, ötödik generációs apexlokátora. Színes 4,5"-os, dönthető LCD kijelzője van, kompakt és stílusos, vékony formatervezés jellemzi. Beépített akkumulátor és hálózati töltő jár hozzá. Állítható hangerővel rendelkezik. Minden tartozékkal együtt - tűtartók, ajakkampók, tesztvezeték - azonnali használatra készen áll.

A Woodpex 3.-hoz képest több előnnyel is rendelkezik:

  • Pontosabb. Eltávolítja a zavaró "zajokat", vagyis DSP adatfeldolgozó rendszerrel és nagy klinikai adattömeggel segíti a mérést. Nem befolyásolja sem vér, sem maradvány pulpa a csatornában a pontosságot.
  • Új, gyorsabb digitális áramkör biztosítja a torzításmentes jelet. Nagy pontosságú amerikai és japán alkatrészekkel egészült ki a gép. A kalibráció is csak 0,5 mp-ig tart.
  • A kijelző fekete és arany alapszínekkel rendelkezik, az optimalizált és továbbfejlesztett LCD-kijelző világosabb színeket tesz lehetővé.

A Woodpecker további, nálunk is megvásárolható fogászati kisgépeit megtekintheti kínálatunkban.