Az 1986-ban alapított AHL az indulása óta eltelt évtizedek alatt otthona, az Egyesült Királyság vezető üvegionomer pótlások és cementek gyártójává nőtt. De nemcsak hazája vezető saját márkás üvegionomer helyreállító márkáit szállítja, hanem kiterjedt márkakereskedői hálózatán keresztül exportál is a világ minden tájára. Egyéb anyagok széles skáláját is gyártja, ideértve az ideiglenes anyagokat, lenyomatanyagokat, kompozitokat, maratószereket, cementeket, kötőragasztókat, tisztítószereket és profilaktikus pasztákat, valamint számos kiegészítőt. Termékeinket ma a bolygó minden kontinensén használják. Cikkünkben bemutatjuk a nálunk is elérhető ragasztócementeket.

Az AHlute az AHL üvegionomer ragasztócementje, mely kémiai kötéssel tapad a fog felszínéhez és fémötvözetekhez, így maximális retenciót biztosít. A kötés ideje alatt a pH érték gyorsan emelkedik, mely kiváló biokompatibilitást tesz lehetővé. Az üvegkomponenst finomra őrölik és szitálják, hogy az átlagos részecskeméret 5 mikronnál kisebb (<5 μm) legyen – ez nagyon alacsony rétegvastagságot és kiváló eredményeket biztosít számos olyan eljárásnál, ahol cementezésre van szükség, különösen koronák és hidak ültetésénél. Inlayek, onlayek, konzolok és koronák fogszabályozási cementálására, valamint fogékszerek cementezése is használható. Magas kopásállóság, könnyű keverés és kiváló biokompatibilitás jellemzi. Magas fluoridtartalommal rendelkezik. Használata kivételesen tartós hosszú távú restaurációkat eredményez.

Kapszulás változatban is elérhető, 50 db kapszulával.

Az AHlute+ az AHL műgyantával erősített, duál kötésű üvegionomer ragasztócementje, mely ideális koronák, hidak, inlayek, onlayek és fémmentes kerámia restaurációk beragasztásához. Az alacsony rétegvastagság és a dentinhez, zománchoz és fémekhez való erős tapadás jó illeszkedést és hosszan tartó kötést biztosít. Magas fluorid-tartalommal rendelkezik. Alapozó használatás nem igényli, könnyen keverhető. Esztétikus univerzális színű és gyenge szagú. Röntgenfelvételeken is látszik. A készlet tartalma 15 g + 7 ml.

Kapszulás változatban is elérhető, 50 db kapszulával.

A ZCem Carb az AHL polikarboxilát cementje, amely kiváló biokompatibilitással, valamint fokozott mechanikai szilárdsággal és eróziós ellenállással rendelkezik. Zománc, dentin és fémötvözetek ragasztására használható. Kiváló koronák és hidak, inlay-k és onlay-k cementálására, konzolok szabályozására. Magas fluoridtartalommal rendelkezik. Nem tartalmaz foszforsavat. Röntgenfelvételeken látható, könnyen keverhető, minimális pulpális reakciót eredményez.

A ZCem Phos egy cinkfoszfát cement. Ez a termék ötvözi a kipróbált és bevált technológiát a modern feldolgozási technikával, hogy megbízható és tartós cementet hozzon létre. Zománc, dentin és fémötvözetek ragasztására használható. Kiválóan alkalmazható koronák és hidak cementezése, inlay-k és onlay-k cementálása, fogszabályozási konzolok és szalagok cementálása. Könnyen keverhető, röntgenfelvételeken látható.

A ZOECem a porba beépített megerősítő polimert tartalmaz, amely megerősíti a cementet, hogy ellenálljon a kondenzáló erőknek és megfelelő élettartamot biztosítson, ha ideiglenes töltőanyagként használják. Folyadék helyett a megerősítő komponenst a porba belevegyítve kitűnő a keveredési tulajdonsága. Bár a cement megerősített, ideiglenes helyzetben könnyen eltávolítható. Használható ideiglenes töltőanyagként, középtávú tömőanyagként, helyreállító anyagokhoz alábélelőként (amalgám, szilikát, szilokofoszfát, üvegionomer), valamint endodontiai kezelés alatt álló fogak koronális részének tömítésére. Kiválóan keverhető, röntgenfelvételekenlátható. Más Eugenol tartalmú anyagokhoz hasonlóan a direkt akrilát tömőanyagok (akrilát és kompozit műgyanták) és az ideiglenes korona- és hídanyagok polimerizációja is gátolt, ezért az ilyen anyagokkal együtt történő felhasználást kerülni kell.

Az AHL további termékeit megtekintheti kínálatunkban.