A Cerkamed márka 2000 óta van jelen a lengyel fogászati piacon. Fogászati anyagok gyártójaként az endodontiára és a fogászatra szakosodott anyagok széles skáláját, valamint fogászati eszközöket és kiegészítőket is kínálnak. Az elérhető áron kínált termékek világszínvonalú minőséget képviselnek, mára már több mint száz országban forgalmazzák termékeiket. Cikkünkben bemutatjuk a webáruházunkban is kapható, fogászati kezelésekhez használható géleket.

Az Endo-Prep gel egy 17% EDTA tartalommal rendelkező gyökércsatorna tágító gél, amely a gyökércsatorna kémiai-mechanikus tisztítására készült. NaOcl-tal együtt használva fehérítőként hat a nekrózistól elszíneződött fogakra. Síkosító anyagot tartalmaz, amely megkönnyíti a tágítók bevezetését és csökkenti a beletörés lehetőségét. A termékben található EDTA meglazítja a dentin szuperficiális rétegét, megkönnyítve ezzel az eltávolításukat. Gyorsabb gyökércsatorna preparálást tesz lehetővé és megnyitja az oldalcsatornák nyílását is. 2ml és 5ml kiszerelésben kapható.

A Blue Etch Gel egy fogászati savazó gél dentin és a zománc savazására, 36% ortho-foszforsav hatóanyag tartalommal. Tökéletes kémiai és fényre kötő tömőanyagokhoz, a fogszabályozó készülékekhez, illetve dentinfalak retenciós előkészítéséhez. Tökéletesen gél állag és tixotróp tulajdonságok jellemzik, nem folyik. Nem szárad ki az applikátor (akár 4 hét elteltével az előző használat után), jól tapad a zománchoz. Könnyen lemosható, kék színe miatt jól ellenőrizhető. Luer-lock típusú kapcsolódással rendelkezik. 2ml, 10 ml és 50ml kiszerelésben kapható.

A Blue Etch Flow 36%-os orto-foszforsav, gélesítő anyag, színezék. A barázdás és a dentin maratására használják, mielőtt kompozit anyagokat, lakkhornyokat és réseket használnának. Az üvegszál koronygyökér beágyazások cementálása előtt is használható. Az anyag különleges, félig folyékony konzisztenciája lehetővé teszi a legnehezebben hozzáférhető barázdák és hasadások elérését is, biztosítva azok tökéletes maratását. Leöblítése könnyű. 10ml és 50ml kiszerelésben kapható.

Az Alustat gel egy zselé állagú anyag a nyálkahártya vérzés és duzzanatok csillapítására, 20% aluminium-klorid tartalommal. Gyulladáscsökkentő és érösszehúzó hatású készítmény. Kezelés alatt és után is használható, antiflogisztikus és vazokonstrikciós hatásának köszönhetően kiválóan hat. Banánízű, aminek köszönhetően növeli a páciens komfortérzetét. 5ml kiszerelésben kapható.

A Cerkamed további, nálunk is elérhető termékeit tekintse meg kínálatunkban.