A fogszuvasodás nem mindig előzhető meg a megfelelő szájhigiéniával. Összességében az okklúziós repedések a fogszuvasodásra hajlamos helyek gyermekeknél és serdülőknél. Ezenken a területeken a lokális felhalmozódás fő oka a repedések morfológiája és ebből adódóan a fogkefével történő tisztítás lehetetlensége.

A barázdás lezárását ezért évek óta sikeresen alkalmazzák a profilaxis egyik alappilléreként. Fissurit termékkínálatával a VOCO olyan anyagokat kínál az egyéni indikációkhoz, amelyeket sok fogorvos évek óta sikeresen alkalmaz.

A Fissurit F a repedések tömítésére szolgáló fehér színű anyag, amely folyadékként palackokban és VOCO NDT fecskendőben is kapható. Az NDT fecskendő csepegés nélkül juttatja be a Fissurit F-et repedésekbe, ezáltal jelentősen leegyszerűsíti a kezelést. A nem csöpögő Fissurit F fecskendőnek köszönhetően a futó fecskendők, az anyagvesztés és a túltöltött repedések a múlté. A Fissurit F fluoridot tartalmaz, amely gátolja a fogszuvasodás kialakulását.

A Fissurit FX nagy telítettségű repedéstömítő, amely hosszan tartó tömítést biztosít akkor is, ha kiterjedt barázdazárást végeznek. 55%-os tömőanyag tartalmával a Fissurit FX a Grandio Seal után a legjobban feltöltött repedéstömítő kategóriájában. A Fissurit FX fluoridot is tartalmaz, amely gátolja a fogszuvasodás kialakulását. Fehér színe lehetővé teszi a repedések széleinek szoros vizuális ellenőrzését. Stabil, jól tapad a zománchoz.


A Fissurit sikere számos tényezőn múlik:

  • A Fissurit F és a Fissurit FX fényre keményedő, egykomponensű anyagok, így használatuk időt és anyagot takarít meg a fogorvos számára.
  • A Fissurit termékek alacsony viszkozitása biztosítja, hogy az anyag mélyen beáramlik a repedésbe, kitöltve és lezárva azt.
  • Minden Fissurit tömítőanyag rendkívül kopásálló a kiegyensúlyozott polimer mátrixnak köszönhetően.
  • Az összes Fissurit F és Fissurit FX rendszerhez mellékelt extra finom kanül segítségével a repedéstömítő anyag gyorsan, egyszerűen és higiénikusan alkalmazható közvetlenül a korábban kondicionált repedésbe.

A VOCO barázdazáró anyagait rendszeresen tesztelik és értékelik különböző független intézmények és egyetemek. Ezek a tesztek megerősítik a VOCO repedéstömítő anyagok minőségét és tartósságát.

Milyen esetben javasolt a termékek használata?

  • Barázdás, valamint kisebb kavitások tömése/kitöltése
  • Sérült zománcfelületek tömése
  • Fogszabályozó készülékek rögzítése és a fogszuvasodásra hajlamos helyek lefedése a fogszabályozó kezelések során
  • Tömítő kompozit vagy cement tömések (nedvesség elleni védőréteg)
  • Kisebb hibák helyreállítása kompozit- és amalgámtömésekben
  • Tejfogak tömése

A VOCO további termékeit megtekintheti kínálatunkban.