A fogászati piacon több mint 20 éve jelen lévő Cerkamed endodontiára és fogászatra szakosodott anyagok széles skáláját, valamint fogászati eszközöket és kiegészítőket kínál. Készítményeik minőségében versenyeznek a világ vezető márkáival, ezek ára azonban jóval alacsonyabb, ami nagyban segíti a cég gyors fejlődését. A gyártó mára már több mint száz országban forgalmazza termékeit. Cikkünkben bemutatjuk a nálunk is elérhető gyökércsatorna-öblítő folyadékokat.

A Citric Acid egy 40% citromsavat tartalmazó folyadék gyökércsatornák öblítéséhez. A citrikus sav eltávolítja a mechanikai gyökérkezelés során megjelenő kenetréteget, ezáltal javítja a gyökércsatorna mechanikus tisztítását. A folyadék használata lehetővé teszi a dentin tubulusnyílásainak feltárását, belsejük pontos tisztítását a cellulózhulladékból, majd a tömítőanyag pontos bejuttatását. A citromsav a természetben megtalálható anyag, amely az emberi egészségre és a környezetre 100%-osan biztonságos. Teljes biológiai lebomláson megy keresztül. A termék 200g kiszerelésben kapható.

A Chloraxid egy nátrium-hipokloritot (5,25% aktív klór) és ioncserélt vizet tartalmazó gyökércsatorna átöblítő és fertőtlenítő folyadék. Az anyag a csatornatágítás során eltávolítja az elhalt szöveteket és törmeléket, valamint tisztítja a gyökércsatornát, eltávolítja a smear réteget és segít a dentincsatornácskák feltárásában a gyökértömés előtt. Megelőzi a fogak elszíneződését.

A folyadékot oldalnyílással rendelkező fecskendőstű segítségével kell a csatornába juttatni. Az anyag nátrium-hipoklorit tartalma azonnal inaktiválódni kezd, amint szerves anyaggal találkozik. Ezért ennek kompenzálása érdekében a felhasznált készítmény mennyiségét csatornánként kb. 10 ml-re kell növelni.

A GLUCO-CHeX 2% gyökércsatorna átöblítő és fertőtlenítő folyadék síkosító anyagot tartalmaz, amely megkönnyíti a tágítók bevezetését és csökkenti a beletörés lehetőségét. Hatóanyagai révén jobb hatás érhető el vele a hagyományos öblítőkkel szemben. Az oldat hatékony olyan mikroorganizmusok inaktiválásában, melyek felelősek a sikertelen endodonciai kezelésekért. Chlorhexidin-gluconate tartalmú, gyökértömés revíziójához különösen ajánlott.

A Cerkamed további termékeit tekintse meg kínálatunkban.