Az esztétikus helyreállításról a fogorvosok, fogtechnikusuk gyakran a bonyolult rétegezési technikákra asszociálnak. Sok év fejlesztést követően, vezető esztétikai fogorvosok tapasztalatai alapján a GC most a helyreállító fogászatban paradigmaváltó, innovatív és merész színkoncepciót mutat be. Az Essentia mindössze néhány fecskendővel minden helyreállításra tökéletes esztétikát nyújt páciensei számára.

A hagyományos színrendszerek különböző színárnyalatokra épülnek, amik A, B, C és D néven ismertek. Ugyanakkor tudjuk, hogy a zománc és a dentin karakterisztikája eltérő, és mindkettő hozzájárul a fog végső színének érzékeléséhez. Azáltal, hogy elszakadunk a hagyományos monokromatikus színektől és a zománc és a dentin karakterisztikájának reprodukálására fókuszálunk, mindössze két egyszerű réteggel juthatunk egy sokkal természetesebb eredményhez.

Az Essentia hat opciót kínál, amelyek lefedik valamennyi klinikai esetet.

Anterior: a páciens korához igazíthatja az réteget a következő módon: 

  • Fehérített vagy gyermek fogak helyreállítása esetében a zománc legyen fehér és opak, és a dentin is világos legyen.
  • Fiatal páciensek esetében az opak és fehér zománc, valamint a kissé kromatikusabb dentin kombinációja javasolt.
  • Felnőtt fogaknál a zománc áttetszőbbé váljon kis elszíneződésekkel, míg a dentin maradjon közepesen kromatikus. Közepes dentint és sötét zománcot használjon.
  • Idős pácienseknél a zománcnál erős transzlucencia és kromatikusság igényelt, a dentinnek pedig sötétebbnek és áttetszőbbnek kell lennie. Sötét dentint és a sötét zománcot használjon.

Posterior: válasszon a természetes párhuzamos rétegezés vagy a szimpla egyszínű helyreállítás közül. Előbbi egy sötét dentin rétegezés világos zománccal, ami utánozza a természetes hátsó fogakat. Sok esetben viszont már egyetlen szín, az Universal használata önmagában nagyon szép esztétikai eredményt nyújt.

  • LD: világos dentin
  • MD: közepes dentin
  • DD: sötét dentin
  • LE: világos zománc
  • DE: sötét zománc
  • U: universal

A dentinek biztosítják a színadaptációt minden helyzetben. A mikrohibrid kompozíciónak köszönhetően a dentin színek biztosítják a fény megfelelő visszatükröződését és szóródását a tökéletes illeszkedés eléréséért. Lágy viszkozitásának köszönhetően könnyen kezelhető, egy ecsettel vagy spatulával is használható.

A zománcok fényt adnak a helyreállításoknak. Erősebb transzlucenciájának köszönhetően a zománcszínek természetes hatást kölcsönöznek a helyreállításoknak. Pár lépésben elvégezhető, könnyű polírozhatóság jellemzi.

Universal: egyetlen szín minden kisméretű és poszterior helyreállításhoz. Tökéletes illeszkedést mutat minden olyan esetben, ahol nem szükséges a rétegezés, mint például a kisméretű és poszterior kavitások.

A Masking Liner az elszíneződések eltüntetéséért felel. A mély kavitásokban gyakran látható elszíneződések és foltok okozta tökéletlenségeket egy vékony opak réteggel fedi be. Fecskendezhető, ezért a kavitások legmélyebb részeit is eléri.

A GC további termékeit megtekintheti kínálatunkban.