A Kromoglass2 egy vízbázisú üvegionomer ragasztócement, amelyet töméshez fejlesztettek ki. Kiválóan alkalmas tejfogak, különösen I. osztályú kavitások helyreállítására, ék alakú kopások, lepusztult zománc- és a fognyakhoz közeli gyökérrészek eróziójának javítására. Ugyancsak használható V. osztályú elváltozások korrigálására, szuvas elváltozásokkal járó üregek, fisszúrák, széles repedések tömésére, barázdazárásra is.

Biokompatibilis, kiválóan kötődik a zománchoz és a dentinhez. Nincs szükség retenciós pontokra. Nagy törés- és nyomásállósággal rendelkezik. A stabil kötési tágulás, a zománcéval és a dentinével megegyező termikus tágulás és összehúzódás kiváló és hosszan tartó kötést eredményez. A magas és hosszan tartó fluoridleadás hozzájárul a hosszan tartó kötéshez, és érzékelhetően csökkenti az új fogszuvasodás kockázatát. Tökéletesen radiopak, és a röntgen ellenőrzések hosszú időtávlatban könnyen elvégezhetők. A termék 20g por kiszerelésben kapható.

A Kromoglass3 extra finom, 20-25 micron vízbázisú üvegionomer ragasztócement cement koronák, hidak, inlay-k, onlay-k, fogszabályozó szalagok és kerámia pótlások cementezésére.

Vízbázisú cement, biokompatibilis, extra finoman szemcsézett. Nagy nyomószilárdsággal rendelkezik. Kiválóan tapad a zománchoz és a dentinhez, alacsony oldhatóság, stabil kötési tágulás, valamint alacsony termikus tágulás és összehúzódás jellemző rá, amelyek együttesen kiváló és hosszan tartó kötést biztosítanak. A rendkívül vékony rétegvastagság és a nagy nyomószilárdság tovább javítja az anyag tulajdonságait. A magas fluoridleadás hozzájárul a hosszan tartó kötéshez, és érzékelhetően csökkenti az új fogszuvasodás kockázatát. 35g por kiszerelésben kapható, desztillált vízzel keverendő.

A Lascod további, nálunk is elérhető termékeit tekintse meg webáruházunkban.