Az Oxasil egy új, továbbfejlesztett kézi keverésű C-szilikon lenyomatanyag család, az Optosil / Xantopren gyártójának kézi keverésű lenyomatanyaga. A kínálatunkban elérhető szett tartalma: Oxasil Putty 900 ml, Oxasil Light flow 140 ml, Oxasil Activator paszta 60 ml, amelyek külön-külön is megvásárolhatók.

Az Oxasil részletvisszadó képessége kimagasló; elsősorban a fogpótlások, koronák, hidak, inlay-ek, onlay-ek, funkcionális lenyomatok, illeszkedés-ellenőrzés, ideiglenes lenyomatok, anatómiai lenyomatok készítésére alkalmas.

Keverés után gyors a kötés, miközben elegendő feldolgozási idővel is rendelkezik. A keverés érezhetően könnyűvé válik, a katalizátor nem folyik ki.

A C-szilikon rendszerekre jellemző, hogy a kötési reakció során illékony melléktermékek szabadulnak fel, ami kismértékű zsugorodást eredményezhet, emiatt a lenyomatvételt követően a kész lenyomatokat célszerű rövid időn belül kiönteni. Ezzel szemben az Oxasil hosszabb ideig, akár 21 napig is tartja a méretstabilitását.

Feldolgozhatósága egyszerű és gazdaságos, könnyen kezelhető. Kiváló formatartóság jellemzi, használat közben nem lép fel érzékenységi probléma sem a latex-szel, sem pedig a retrakciós oldatokkal kapcsolatban.

 Kellemes, enyhén borsmenta ízesítésű, ami növeli a páciens komfortérzetét a lenyomatvétel során.

Külön elérhető webáruházunkban az Oxasil Mucosa, valamint az Oxasil VL flow 140 ml kézi keverésű C-szilikon lenyomatanyag.

A Kulzer további, nálunk is megvásárolható termékeit itt tudja megtekinteni.