Az Alginelle Alginát egy A osztályú, 1-es és 2-es típusú, nem színváltós alginát. Hosszú idejű, 168 óráig tartó méretstabilitás jellemző rá. Ugyanolyan optimális alkalmazási specifikációkkal rendelkezik, mint a Kromopan. Narancssárga színe kiváló kontrasztot képez és eszköz is egyben a lenyomat minőségének értékeléséhez. Használható kivehető protézisekhez, kivehető és rögzített fogpótlásokhoz, előzetes és tanulmányi modellekhez. A szájban történő kötési idő mindössze 30 másodperc.

További jellemzői a nagyfokú rugalmasság, a pontosság (20 micron), a pormentesség, valamint a könnyű keverhetőség. Narancs és mentolos íze kellemessé teszi a páciensek számára. A lenyomatok speciális oldatokba merítéssel változásmentesen fertőtleníthetők, a gyártási használati utasítások pontos betartásával. Zárt műanyag zacskóban Safe-Lock Bags-ban ajánlott tárolni, bármi más hozzáadása nélkül. Öt év lejárati idővel rendelkezik.

Az alginát webáruházunkban 450g kiszerelésben kapható, de megvásárolható 3 db-os csomagban is, amelyhez plusz 1 db 450 grammos alginátot és egy alginátos zacskóhoz használható csipeszt adunk ajándékba.

Az Alginor Ortho egy színváltó alginát fogszabályozási lenyomatokhoz, nagy rugalmassággal és szakítószilárdsággal a pontos lenyomatok érdekében. Kimondottan fogszabályozásra kifejlesztett alginát kromatikus fázisjelzővel: lila -> rózsaszín -> zöld. Rugalmassága és szakítószilárdsága lehetővé teszi a fogszabályozási lenyomatok tökéletes vizsgálatát a kifejezetten alámenős részek és a már felhelyezett brackettek jelenlétében is. Használható előzetes modellek, tanulmányi modellek és fogszabályozási modellek lenyomatvételeinél.

A kromatikus fázisjelző segít az előkészítésben anélkül, hogy aggódnia kellene a hőmérsékletváltozás vagy a keménység miatt. A víz és a por összekeveredése után a keverék színe lilára változik, ami jelzés, hogy ideje megkeverni. A rózsaszín azt jelzi, hogy mikor kell az

anyagot a lenyomatkanálba tölteni. Amikor az anyag zöld színű lesz, akkor ideje a lenyomatkanalat a szájüregbe helyezni.

Az alginát szájban való kötési ideje extra gyors, mindössze 30 mp. Jellemző rá a nagy pontosság (20 micron), az extra (168 órán túli) méretstabilitás, a könnyű keverhetőség és a pormentesség. Kellemes, mentolos íze növeli a páciensek komfortérzetét.

Az Alginor Ortho lenyomatok fertőtleníthetők speciális oldatokba merítéssel, gondosan követve a gyártó használati utasításait. Zárt műanyag zacskóban, Safe-Lock Bags-ban tárolhatóak víz és nedves papír vagy pamut hozzáadása nélkül. A termék 5 év lejárati idővel rendelkezik.

450g kiszerelésben kapható. 3 db vásárlása esetén további 1 db 450g Alginor Ortho alginátot és 1 db alginátos zacskóhoz való csipeszt adunk ajándékba.